Est. 2012

#LIMA (5) JENIS VITAMIN YANG ANDA PERLU DALAM SKINCARE

 

Adakah anda benar-benar tahu apa #vitamin yang bagus untuk kulit anda di dalam set penjagaan wajah anda hari-hari?

Saya nak sharekan pada anda #lima jenis vitamin yang sepatutnya ada dalam set #skincare anda 🙂

 

 

Retinol adalah salah satu bahan terbaik untuk anti penuaan. Ia mampu untuk mengurangkan kedut dan menganjalkan kulit. Bagaimanapun, ada kekurangan untuk bahan nie di mana ia sensitif pada cahaya matahari. Sekiranya anda #mengandung atau #breastfeeding, bagus untuk anda elakkan retinol dalam set penjagaan kulit anda ye.

Fungsi utama #niacinamide adalah untuk pencerahan dan dalam masa yang sama untuk fungsi melawan #jerawat. Selain daripada itu, ia juga boleh mengurangkan pores yang ada di wajah. Nak kecikkan tak boleh tau, hehe.

Vitamin B5 merupakan anggota keluarga kepada vitamin b kompleks (pantothenic acid). Panthenol adalah salah satu bahan terbaik yang ada di dalam set penjagaan wajah. Sangat bagus untuk fungsi melembapkan kulit wajah sebab kekuatan untuk menarik air ke dalam kulit muka sangat tinggi.

Antara bahan yang strong untuk pencerahan, reduce pigmentation, nak bagi kulit lebih glowing, anti penuaan dan nak firmkan kulit.

Kebaikan vitamin e untuk kulit antaranya untuk meremajakan kulit, sangat efektif untuk mencerahkan kulit wajah. Selain daripada itu, #vitamine juga sangat baik untuk melembapkan kulit wajah

 

Okay ini adalah 5 vitamin yang terbaik untuk kulit, jangan lupa cek #skincare yang anda ada ye.

 

#skincare #kilangoem #produkjenamasendiri #kilangoemmalaysia #kilangoemmakanan #produkmurah #produkhilangkanjerawat #mohabiotech #produkbrandsendiri #kosmetikbrandsendiri #jenamasendirimurah #jenamasendirimoqrendah #jenamasendirikosmetik

Tags: No tags

Comments are closed.