Save the Date (1)

SLEEPING MASK VS SHEET MASK

 

Function sleeping mask or night cream ni lebih kurang sama je. Extra moisturizing waktu tidur. Bila bangun, terus kulit yang lembut and lembap.

Cara nak pakai sleeping mask?
Apply thin layer dekat muka, then tidur! Haha tu je. Tak perlu bilas lepas pakai.

Siapa sesuai pakai sleeping mask? 
All skin types.

Bila nak pakai sleeping mask?
The final step selepas moisturizer. Pakai je, and terus tidur. Tak perlu bilas ye. Boleh pakai setiap hari kalau nak.

==========================


Cara nak pakai sheet mask?
Just keluarkan sheet mask daripada pakaging dia, and apply dekat muka. Ada certain sheet mask ni dia letak plastik, so remove plastik tu dulu, baru letak dekat muka. Pakai 10-15 minutes je atau berdasarkan arahan dia. Jangan pakai sampai dia kering. Tak elok.
Siapa sesuai pakai sheet mask? 
All skin types. Pilih je nak yang mana, ada for soothing, moisturizing, nourishing, anti-aging. Semua ada.
Bila nak pakai sheet mask?
Lepas cuci muka, pakai toner, boleh apply sheet mask ni. Kalau ada essence dia yang lebih lebih tu, boleh sapu dekat leher, siku, tumit. Boleh pakai setiap hari.
Kena bilas ke sheet mask lepas pakai?
NO. Lepas dah 10-15 minutes pakai, just lap lap essence lebih lebih tu, make sure semua dah absorb. Bila agak agak muka dah nak kering (lembap gitu), terus apply moisturizer. Done. Kalau on budget, pakai sheet mask je, tak payah beli essence la serum la semua tu 🙂
Credit: https://www.imanabdulrahim.com
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *