+607 - 660 5121

25

Jan, 2019

9 STEP BAGAIMANA NEWBIE BOLEH MULAKAN BISNES ONLINE SEMUDAH ABC

By: | Tags: | Comments: 0

Anda newbie? Taktau nak start dari mana?

Jom follow step ringkas nie.

1. Gunakan nama syarikat / kedai / brand atau gunakan nama yang umum

2. Kalau serius nak ade business, wajib ade logo bisnes sendiri

3. Apa uniknya produk anda dengan produk lain yang dh ade dipasaran?

4. Pastikan nama, gambar, posting, positioning, semuanya seiring dan sejalan

5. Wajib kena ada:

*About us

*Produk

*Testimoni

*LIVE, buat poll, tips/petua, Q & A

6. Wujudkan hashtag (#) yg relevan dengan produk atau brand anda. Hashtag ni juga boleh mewujudkan zero cost marketing tau.

7. Macam mana anda nak naikkan followers anda dengan cepat?

Salah satunya, anda boleh buat contest. Bagi produk / servis anda atau mungkin juga bagi hadiah2 lain seperti wang tunai ke, pakej percutian ke. Letakkan syarat / CTA seperti like page/account, like post, komen dan share untuk join. Nak lagi laju? Minta peserta tag rakan2 diorang kat ruangan komen

8. Jangan lupa follow up database tersebut. Mungkin by call, whatsapp, emel


9. Akhir sekali boleh la start run advertising, tak kisah la fb ads ke, ig ads ke. Kalau page kosong.. tetiba run ads, orang nak membeli pun takut, ingat scammer.

 

SUMBER CREDIT: SIFUFBADS

Leave a Reply