+607 - 660 5121

MACAM MANA NAK LAKUKAN PRODUK?

By: | Tags: | Comments: 0

MINGGU LEPAS BARU JE CERITA MACAM MANA NAK BUAT PRODUK….. DAH ADA PRODUK….Ada pulak masalah baru…..! MACAM  MANA NAK LAKUKAN PRODUK? This is a very SERIOUS problem Sebab stok produk dah dikeluarkan…katakanlah berribu-ribu stok tapi tak laku…. Apa akan jadi? Business tak continue dok takat tuu  produk pon expired cenggituuu…. PARAH..PARAH…. Sebab tu kalau nak buat produk, ilmu paling penting kena ada adalah ILMU MACAM MANA NAK LAKUKAN PRODUK also known as (A.K.A) “MARKETING” Apa tu  MARKETING? Be aware dengan terms marketing  and sales. Dua-dua tu adalah term yang berbeza […]

READ MORE

Ni rupenya cara buat produk sendiri…

By: | Tags: | Comments: 0

r Cakap tentang sales & marketing semua boleh belajar dan semua boleh buat. Menjadi agen, dropship stokis tidak menjadi satu masalah. Namun, jika berkaitan dengan produksi produk, perkara ini selalu menjadi persoalan yang berlegar-legar di minda bakal usahawan yang baru ingin berjinak dalam dunia perniagaan sendiri.  Antara soalan yang selalu bermain adalah : “Kena ada makmal sendiri ke?” “Kena buat research sendiri?” “Bahan-bahan dalam produk, nak letak yang terbaik, tapi macam mana nak buat?” SEBENARNYA TAK PERLU PUN KITA FIKIRKAN KESEMUA NI…. Kita hanya perlu pergi ke kilang -kilang OEM  […]

READ MORE

17

May, 2019

5 SEBAB KENAPA KENA BUAT DIGITAL MARKETING

By: | Tags: | Comments: 0

Zaman digital 4.0 ni umpama sebuah transisi terutamanya kepada founder-founder yg selama ini berniaga secara offline… majoritinya mula ‘berpindah’ dan mula ‘menapak’ di platform online.        Zaman sekarang ni kan kalau tak buat online marketing umpama ketinggalan 10 tapak ke belakang kan? Haaa betul tu! Tapi bukan 10 tapak, sebaliknya beratus2 tapak ketinggalan ke belakang! Ditambah pulak kat Malaysia ni majoritinya hampir semua founder berniaga menggunakan platform online. Banyak kelebihan menggunakan platform digital ni sebabnya, anda cuma ‘duduk’ setempat je tapi brand anda boleh ‘terbang’ jauh! So, harini […]

READ MORE

26

Apr, 2019

5 STRATEGI UNTUK NAIKKAN SALES PADA BULAN PUASA NI..

By: | Tags: | Comments: 0

RAMADHAN DATANG LAGI…. Founder-founder sekalian dah ready ke belum nak BOOM kan marketing anda berpuluh kali ganda supaya boleh menjana income beratus kali ganda raya ni?Woww..Mesti lah dah sedia kan…Apa?Masih ada yang buntu?OMG..macam mana tu?Masa ni la kita nak pulun sales tau…Sabar…sabar…Tak pe..insya allah sempat lagi ni saua nak share sikit apa yang boleh untuk strategi perniagaan anda bulan puasa ni.. 🙂 1.PRODUK ANDA & PERMINTAAN Nak Raya dengan poket berkepok tahun ni kena la buat bisnes tambahan..Tapi nak berbisnes mestilah perlu ada barang apa nak di jual.. Macam mana […]

READ MORE

28

Mar, 2019

5 BENDA BASIC YANG PATUT ELAK LETAK DI MUKA

By: | Tags: | Comments: 0

Selalu kita baca tips-tips diy yang menggunakan 5 jenis bahan ni. Bahan-bahan nie memang senang nak jumpa dekat mana sebab dekat dapur tiap-tiap rumah mesti ada. Impossible takde! Hehe. Lemon – Kalau tgk tips diy kat youtube kata boleh gunakan air perahan lemon nie untuk hilangkan parut. Tapi tahukah anda, lemon nie sifat dia berasid and sangat tak sesuai untuk letak dekat kulit muka. Silap-silap muka boleh terbakar tau. So please elakkan! 2. Ubat gigi – Nak kecutkan jerawat senang je, gunakan ubat gigi. Confirm kecut kan! Tapi PH ubat gigi […]

READ MORE

13

Feb, 2019

#LIMA (5) JENIS VITAMIN YANG ANDA PERLU DALAM SKINCARE

By: | Tags: | Comments: 0

  Adakah anda benar-benar tahu apa #vitamin yang bagus untuk kulit anda di dalam set penjagaan wajah anda hari-hari? Saya nak sharekan pada anda #lima jenis vitamin yang sepatutnya ada dalam set #skincare anda 🙂     Retinol adalah salah satu bahan terbaik untuk anti penuaan. Ia mampu untuk mengurangkan kedut dan menganjalkan kulit. Bagaimanapun, ada kekurangan untuk bahan nie di mana ia sensitif pada cahaya matahari. Sekiranya anda #mengandung atau #breastfeeding, bagus untuk anda elakkan retinol dalam set penjagaan kulit anda ye. Fungsi utama #niacinamide adalah untuk pencerahan dan […]

READ MORE

25

Jan, 2019

9 STEP BAGAIMANA NEWBIE BOLEH MULAKAN BISNES ONLINE SEMUDAH ABC

By: | Tags: | Comments: 0

Anda newbie? Taktau nak start dari mana? Jom follow step ringkas nie. 1. Gunakan nama syarikat / kedai / brand atau gunakan nama yang umum 2. Kalau serius nak ade business, wajib ade logo bisnes sendiri 3. Apa uniknya produk anda dengan produk lain yang dh ade dipasaran? 4. Pastikan nama, gambar, posting, positioning, semuanya seiring dan sejalan 5. Wajib kena ada: *About us *Produk *Testimoni *LIVE, buat poll, tips/petua, Q & A 6. Wujudkan hashtag (#) yg relevan dengan produk atau brand anda. Hashtag ni juga boleh mewujudkan zero cost marketing […]

READ MORE

28

Dec, 2018

MANFAAT SERBUK ARANG

By: | Tags: | Comments: 0

    Memudarkan bekas jerawat Serbuk arang adalah baik untuk memudarkan bekas jerawat serta jerawat yang tumbuh pada wajah anda. Untuk anda yang inginkan cara yang mudah dan tidak menggunakan kos yang tinggi, anda boleh cuba membuat masker arang sediri seperti membuat campuran arang dan air mawar ataupun air biasa dan seterusnya oleskan pada wajah anda. Setelah itu, bilas dengan air suam.       Menutup pori-pori yang terbuka Setiap orang tidak inginkan pori-pori besar terbuka pada wajah mereka. Ini akan menyebabkan kotoran dan bakteria dari kosmetik menumpuk di kulit […]

READ MORE

20

Dec, 2018

SKRUB YANG BERKESAN TANPA KELUARKAN KOS

By: | Tags: | Comments: 0

SKRUB KOPI Antaran kelebihan kopi ialah mampu melembutkan kulit yang dengan menggantikan sel- sel kulit mati apabila di skrub selalu. kopi juga boleh menghilangkan kesan gelap bawah mata bagi yang memiliki mata panda kopi boleh mencerahkan dan menegangkan kulit kita secara semulajadi. selain itu apabila di lumur di rambut akan membuatkan rambut lebih kuat dan bersinar Cara cara membuat skrub kopi Ambil 5 sudu kopi( anda boleh menggunakan biji kopi dan tumbuk sendiri juga) Tambahkan 3 sudu minyak zaitun Gaul dengan sebati. Dan sedia untuk di gunakan Anda boleh skrub […]

READ MORE

13

Dec, 2018

PERLU KE LAUNCHING PRODUK NI?

By: | Tags: | Comments: 0

Proton X70 baru sahaja di lancarkan pada bulan december,2018 ni.Iphone X dilancarkan di Malaysia bermula sept 2018.Jika anda perasan setiap jenama ternama pasti akan melancarkan “LAUNCING” jika ada produk baru yang akan di keluarkan.Dan setiap BRAND baru yang keluar pasti akan  ada Launching yang di jalankan. Tak semestinya anda perlu melakukan secara besar besaran, bergantung pada keluaran modal marketing anda berapa.Untuk memastikan anda tidak melakukan kesilapan ada beberapa tips yang anda boleh lakukan. 3 Tips sebelum Launching produk   1.STRATEGIK– Plan lebih awal strategik yang akan digunakan untuk mepromosikan produk […]

READ MORE