+607 - 660 5121

13

Dec, 2018

PERLU KE LAUNCHING PRODUK NI?

By: | Tags: | Comments: 0

Proton X70 baru sahaja di lancarkan pada bulan december,2018 ni.Iphone X dilancarkan di Malaysia bermula sept 2018.Jika anda perasan setiap jenama ternama pasti akan melancarkan “LAUNCING” jika ada produk baru yang akan di keluarkan.Dan setiap BRAND baru yang keluar pasti akan  ada Launching yang di jalankan. Tak semestinya anda perlu melakukan secara besar besaran, bergantung pada keluaran modal marketing anda berapa.Untuk memastikan anda tidak melakukan kesilapan ada beberapa tips yang anda boleh lakukan. 3 Tips sebelum Launching produk   1.STRATEGIK– Plan lebih awal strategik yang akan digunakan untuk mepromosikan produk […]

READ MORE

12

Dec, 2018

PEMILIHAN PRIMER MENGIKUT JENIS KULIT

By: | Tags: | Comments: 0

Jika disamakan, primer adalah seperti kanvas bersih (kosong) yang membentuk asas kerja lukisan. Sebelum bersolek, asa utama yang betul akan menentukan hasil akhir solekn yang sempurna. Pemilihan warna primer yang kemudiannya diterapkan pada wajah akan berpigmen dan dapat menyamarkan tekstur kulit yang kurang lancar. Di samping itu, primer juga melindungi kulit, mengekalkan kandungan kosmetik daripada diserap ke dalam liang kulit. Kerana ia adalah salutan utama yang datang dengan sentuhan langsung dengan kulit. Pastikan kandungannya sesuai dengan jenis dan keperluan kulit untuk mendapatkan solek muka maksimum. Primer Untuk Kulit Normal Anda […]

READ MORE

12

Dec, 2018

PRODUK DAH SETAHUN TAPI MASIH BELUM DIKENALI?

By: | Tags: | Comments: 0

Bila nak mulakan bisnes 80% akan keluarkan soalan produk apa yang HOT sekarang ya nak jual…?Produk apa yang mudah nak jual ?Produk apa yang boleh saya buat supaya bertahan lama dalam bisnes?Bukan mudah untuk mulakan sesuatu perniagaan…70% yang meniru produk orang tak berjaya..mungkin produk anda sama tapi kesan dan cara marketing pasti akan ada pernbezaan.. Sesuatu produk boleh bertahan lama adalah disebabkan oleh marketing yang berterusan atau berpanjangan.Maketing tak boleh behenti begitu sahaja jika anda nak produk anda bertahan lama.Marketing juga perlu la mengikut peredaran masa kini.. Macam mana nak […]

READ MORE

12

Dec, 2018

Ketahui Kandungan AHA dan BHA dalam produk penjagaan kulit

By: | Tags: | Comments: 0

Kebanyakan wanita mahupun lelaki pasti memilih menjaga kesihatan kulit muka dengan menggunakan pelbagai jenis produk kosmetik. Produk kosmetik penjagaan kulit pula didatangkan dalam pelbagai ciri dan kandungan, yang memberi pilihan kepada pengguna memilih produk yang sesuai dengan kulit. Selain maklumat umum mengenai jenis kulit dan keperluan kulit, ada bahan kandungan yang sering dilihat pada label produk penjagaan tersebut. Ia adalah kandungan Alpha Hydroxy Acid (AHA) dan Beta Hydroxy Acid (BHA). Jadi apakah 2 ramuan ini dan faedahnya kepada kulit kita? Pakar dermatologi dan kesihatan Dr. Margono Soekarjo, Purwokerto, Jawa Tengah, […]

READ MORE

7

Dec, 2018

NAK TAHU RAHSIA BISNES PLAN YANG BERKESAN DAN MUJARAB ?

By: | Tags: | Comments: 0

Sudah bersedia untuk menimba ilmu dari founder founder yang berjaya dari pelbagai jenis perniagaan? Bukan sekar berkongsi cerita kosong tetapi memang terbukti berkesan dan dah di lakukan oleh founder. Nak tahu rahsia bagaimana bisnes plan yang dirancang boleh berkesan dan mujarab?Dah sampai masanya anda mengisi 1 hari anda dengan sesuatu yang bakal mengubah selok belok perniagaan anda.Nak juga tahu bagaimana founder lain dengan hanya 1 produk sahaja brand anda sudah dikenali? Inilah masanya untuk “BONGKAR SELOK-BELOK FOUNDER BERJAYA” selama ini. BINA TRUST DI PLATFORM MARKETING ANDA Bagaiman pelanggan nak membeli […]

READ MORE

7

Dec, 2018

7 PLATFORM FREE MARKETING PERLU ANDA GUNA

By: | Tags: | Comments: 0

Anda seorang usahawan?Adakah anda rasakan susah untuk menjual?platform apa yang anda guna untuk penjualan produk anda?Anda rasakan tak cukup modal untuk membuat pemasaran produk anda?Terdapat lebih dari 10 platform percuma  yang anda boleh gunakan untuk mencapai matlamat pemasaran anda sebenarnya. 1.Sosial media Sosial media bermaksud applikasi atau laman web yang membolehkan pengguna membuat dan berkongsi kandungan atau menyertai rangkaian sosial.Mengikut keterangan sebuah artikel penggunaan media sosial telah meningkat berikutan kenaikan kadar pengguna sosial media.Contohnya Facebook kini mempunyai 2.2 bilion pengguna,Twitter mempunyai 330 juta pengguna aktif dan Instagram mempunyai 800 juta pengguna. […]

READ MORE

6

Dec, 2018

SLEEPING MASK VS SHEET MASK

By: | Tags: | Comments: 0

  Function sleeping mask or night cream ni lebih kurang sama je. Extra moisturizing waktu tidur. Bila bangun, terus kulit yang lembut and lembap. Cara nak pakai sleeping mask? Apply thin layer dekat muka, then tidur! Haha tu je. Tak perlu bilas lepas pakai. Siapa sesuai pakai sleeping mask?  All skin types. Bila nak pakai sleeping mask? The final step selepas moisturizer. Pakai je, and terus tidur. Tak perlu bilas ye. Boleh pakai setiap hari kalau nak. ========================== Cara nak pakai sheet mask? Just keluarkan sheet mask daripada pakaging dia, […]

READ MORE

30

Nov, 2018

TIPS UNTUK KURUS

By: | Tags: | Comments: 0

    SETKAN MINDA UNTUK KURUS Peribahasa “angan-angan taik ayam” biasa akan digunakan bagi orang yang buat satu kerja separuh jalan je. Jadi, kalua anda dah memang nak kurus, teruskan usaha anda sehingga capai target berat yang anda nak. Jika sekarang juga anda nak kurus, set minda dan lakukan apa yang sepatutnya. Bukan tangguh hasrat anda tu.. biasanya makanan dah depan mata, mula lah kata esok la atau minggu depan la baru nak diet. Lebih baik letak matlamat anda untuk kekal sihat selamanya.     BELAJAR TENTANG KALORI Tahukah anda, […]

READ MORE

23

Nov, 2018

5 ALASAN ORANG GAGAL SELALU BERI

By: | Tags: | Comments: 0

“THE BIGGEST MISTAKE A SMALL BUSINESS CAN MAKE IS TO THINK LIKE A SMALL BUSNINESS”.Tak semua orang yang ada minat untuk berniaga dan boleh berjaya sehingga mejadikan perniagaan tu menjadi perniagaan keluarga boleh di turun temurun sehingga genereasi setersunya.Dalam islam sendiri mengatakan 99  rezeki adalah datang dari perniagaan.Sekiranya anda ingin menjadi seorang usahawan yang berjaya suatu hari nanti pasti kan diri anda dari awal telah buang sikap negatif ni dahulu. Seharusnya produk bukan punca anda gagal dalam pernigaan.Adakah anda menjadikan perniagaan ni sebagai bidang terjun anda? Jika ia anda perlu […]

READ MORE

19

Nov, 2018

6 Acid Yang Anda Bakal Jumpa Dalam Produk Skin Care

By: | Tags: | Comments: 0

Acid atau asam memang biasa digunakan dalam produk skincare. Ada berbagai macam acid dengan manfaat yang baik untuk kulit. Sebelum membeli dan memakai produk skincare, ada baiknya untuk mengetahui kandungan apa yang ada di dalam produk tersebut, termasuk tahu fungsi acid apa yang ada di dalamnya. 1. HYALURONIC ACID Hyaluronic Acid (HA) atau asid hyaluronik sebenarnya bertindak sebagai bahan semula jadi dalam menghidrat dan melembapkan kulit. Kandungan ini juga boleh melegakan keradangan dan berfungsi sebagai antioksidan untuk melawan radikal bebas. HA dapat mengekalkan kelembapan kulit lebih lama supaya kulit bebas […]

READ MORE